Over Maya

Ik ben geboren en getogen in het Westland. Sinds ik mij kan herinneren ben ik gefascineerd door dieren en met name paarden. Al vanaf mijn vijfde, wist ik dat ik ‘iets’ met paarden zou gaan doen. Dat stond vast, al wist ik nog niet hoe of wat. Vanaf die leeftijd hebben paarden altijd een rol in mijn leven gespeeld.
Al heel vroeg ben ik speels begonnen bij de boer in de wei. Op een Shetlander, met een strotouwtje aan het halster, jutezak als zadel, croste ik door de wei. Sinds die tijd is er veel veranderd.

Gevoel

Aan de Volbloed Arabische paarden heb ik mijn hart verpand. Mede dankzij deze paarden heb ik een snel en sensitief vermogen ontwikkeld om paarden te kunnen begrijpen.
Naast een 8-jarige opleiding op de School voor Filosofie heb ik met goed gevolg in 2008 een opleiding Intuïtieve Coaching afgerond. Aansluitend heb ik de Introductory Course van Monty Roberts gevolgd. Neem daarbij mijn eigen spirituele ontwikkeling en men begrijpt mijn gevoel met paarden en mensen.

Coaching

Ik kan nu mensen begeleiden zonder oordeel en voor mij blijkt er nog steeds een verdieping plaats te vinden in de omgang met de paarden, wat geresulteerd heeft in het geven van workshops. Deze workshops zijn voornamelijk gericht op het non-verbale gedrag van mens en paard en het zogenaamde ‘spiegelen’.
Met heel veel plezier en compassie werk ik sinds 1987 op mijn bijzondere plek met paarden en mensen en kinderen aan vernieuwing en verdieping.

Professionele begeleiding kinderen

Sinds 2016 heeft er een verandering plaatsgevonden in ons aanbod voor kinderen. Waar voorheen ‘gewoon’ rijles werd gegeven, is het nu paardrijden ‘plus’ geworden. Een bijzondere ontwikkeling wat erg goed bij mij past. Veelal heb ik een hele goede klik met de kinderen, waardoor ze al snel met vertrouwen kunnen openen en ervaren in wat er wordt aangeboden met de paarden. Kinderen worden zowel particulier aangemeld, alswel via Gemeente Westland, Gemeente Den Haag en Gemeente Maassluis.

Meer en meer raken ook andere hulpverleners en instanties ervan doordrongen dat het coachen met behulp van paarden voor kinderen een hele effectieve manier is. Kinderen leren heel snel door te doen en te ervaren. Hierdoor komen ze sterker in hun schoenen te staan, kunnen beter hun behoeftes en grenzen aangeven, worden socialer en blijer.

Ik ben dankbaar dat deze manier van coachen met de paarden voor kinderen op mijn pad is gekomen.

Sinds 2021 zijn wij geregistreerd bij het Registerplein. Dit is een kwaliteitswaarborg. Sociaal professionals bieden kwetsbare cliënten professionele hulp. Met een registratie bij het Registerplein laten professionals aan cliënten, werkgevers en opdrachtgevers zien dat ze experts zijn in hun vak en dat ze blijven bijleren.

Sedert 2019 werken wij samen met Pauline van Soldt. Pauline is vrijgevestigd jeugd- en gezinscoach. Zij is een ervaren professional met een HBO+ opleidingsniveau op het gebied van sociaal pedagogische hulpverlening, ambulante gezinsbegeleidingen systemisch werk.  Ze is SKJ geregistreerd.

Via onze stal heeft ze kennisgemaakt met het coachen met behulp van paarden. Ze is inmiddels opgeleid tot Equine Assisted Coach en heeft bij ons een paard en een pony staan. Indien wenselijk werk ik met haar samen in coachingstrajecten. Bijvoorbeeld als er naast coaching met behulp van paarden van het kind of de jongere, behoefte is aan begeleiding van ouders of begeleiding bij/in het gezin thuis.

Vergoeding van deze trajecten is onder bepaalde voorwaarden mogelijk via de gemeente van uw woonplaats.

Monty Roberts

Op 18 december 2009 heb ik met goed gevolg mijn examen gedaan voor de internationaal gecertificeerde opleiding van Monty Roberts.

Met heel veel plezier heb ik de verschillende modules doorlopen.

Deze modules bestonden uit de Join Up, Follow Up, Paardenspychologie, Veilig trailerladen, Paard als atleet, voeding en vertering, Hengsten, merries, veulens en voortplanting.

Ook heb ik mogen mee genieten van het werk van twee uitzonderlijke talenten Dan Wilson en Grant Bazin. Op het gebied van paardenproblematiek van welke orde dan ook, zijn zij echt geweldig. Samen met mijn paard Ungaro, heb ik daar een paar dagen de vruchten van mogen plukken.

 

Voor mij is het gebleken dat deze opleiding, ondanks alle kennis en kunde die ik al bezat, een geweldige input is geweest. In mijn dagelijkse omgang met de paarden, van mezelf en die van anderen is het een blijvende positieve aanvulling, waar ik iedere dag plezier van heb.

Deze kennis en kunde geef ik dan ook graag door.

Gebleken is dat deze werkwijze en opbouw, een zeer vriendelijke en duurzame methode is voor het beleren van het paard. Het corrigeren van verreden en/of gestreste paarden doen we op dezelfde wijze.

Bent u geïnteresseerd geraakt in onze mogelijkheden?

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!