Home is where the heart is.


De ervaring van Marie Louise...

“Home is where the hart is”: een bekende uitspraak en zeker toepasselijk op de afgelopen VIP Bootcamp week. Een bijzonder warm welkom op de maandagochtend luidde een drukke, emotionele, fysiek zware maar bovenal onvergetelijke tijd in...

...Na eerst op stal te hebben meegedraaid alsof het een gewone stage was, had ik het mesten, voeren, paarden binnen en buiten zetten, meefietsen met de buitenritten en vegen goed onder de knie.

Tai Chi. Deze Japanse vechtkunst met verschillende oefeningen (zowel De Tijger en Het Hert kwamen aan de orde) let op de ademhaling, de energiestromen en zorgen voor een goede ontspanning.

Les op een van de paarden op stal; Take Five. Doordat mijn lijf nog vol met stress zit, was de reactie van het paard ook heftig. Er was een groot verschil tussen ontspannen en daardoor een rustige stap en het niet ontspannen wat zorgde voor een hoger tempo. Rustig ademhalen, diep zitten en zonder beugels zorgde voor een uiteindelijk redelijk ontspannen ritje. Doordat Maya op de juiste momenten mijn houding wist te vertalen in woorden, kwamen er ook flink wat emoties los.

De paardenspiegelsessie was een bijzondere ervaring. Door middel van oefeningen met het paard in de bak was meteen te zien wat mijn pijnpunten waren.

Het paard waar de oefening mee werd uitgevoerd, Robinson, in combinatie met Maya’s bewoordingen wisten feilloos aan te geven dat ik niet duidelijk genoeg mijn grenzen stelde, vrij kort ademde, niet duidelijk was in mijn non verbale communicatie en vooral meer bezig was met het eindresultaat dan de weg er naar toe. Daarnaast werd ook het element goedkeuring van anderen en het feit of ik wel iets goeds bereik aangetoond.

Nog een dagje achter de schermen mee gelopen; een groep van vijf individuen had een soort zelfde sessie als ik de dag ervoor had doorlopen. Heftig om nu de emoties van vijf totale onbekenden te zien, hun verhalen te horen en ze de sessie te zien doorlopen.

Erg mooi en vooral ook zeer dankbaar om te zien dat deze personen er erg van opknapten en vertrokken als een ander mens.

Aan het eind van de laatste dag; nog wat dingetjes afgerond. Eenmaal terug thuis kwam het besef: dit is een stap in de goede richting in mijn zoektocht naar een andere invulling van mijn leven!

Marie Louise

Terug...