Home is where the heart is.


Maya de Hoog

Ik ben geboren en getogen in het Westland. Sinds ik mij kan herinneren ben ik gefascineerd door dieren en met name paarden. Al vanaf mijn vijfde, wist ik dat ik ‘iets’ met paarden zou gaan doen. Dat stond vast, al wist ik nog niet hoe of wat. Vanaf die leeftijd hebben paarden altijd een rol in mijn leven gespeeld.

Al heel vroeg ben ik speels begonnen bij de boer in de wei. Op een Shetlander, met een strotouwtje aan het halster, jutezak als zadel, croste ik door de wei. Sinds die tijd is er veel veranderd.

In Nederland en het buitenland heb ik diverse opleidingen gevolgd, bij diverse trainers ‘de kunst‘ afgekeken en lessen gevolgd.

Aan de Volbloed Arabische paarden heb ik mijn hart verpand. Jarenlang heb ik gefokt, een goedgekeurde dekhengst gehad, hengsten uitgebracht in zadelrubrieken, meegedaan aan bestgaand rijpaardrubrieken, gestart bij de KNHS-wedstrijden, waarbij menig eerste plaats in de Z2-dressuur werd gewonnen.

Mede dankzij deze paarden heb ik een snel en sensitief vermogen ontwikkeld om paarden te kunnen begrijpen. Neem daarbij mijn opleidingen Freestyle, dubbele longe-werk en mijn eigen spirituele ontwikkeling en men begrijpt mijn gevoel met paarden en mensen. Eigenaren van probleempaarden zijn dan ook bij mij aan het goede adres. Momenteel breng ik een paard uit op wedstrijden in de klasse M-dressuur. Dit paard kreeg ik onder mijn hoede, toen niemand er iets meer mee kon. Het is dankbaar om mee te maken hoe dit paard van gevaarlijk en onhandelbaar, naar open, werkwillig en betrouwbaar is gekomen.

Met goed gevolg heb ik in 2008 een opleiding Intuïtieve Coaching afgerond. Voor mij blijkt er nog steeds een verdieping plaats te vinden in de omgang met de paarden, wat geresulteerd heeft in het geven van workshops met paarden. Deze workshops zijn voornamelijk gericht op het non-verbale gedrag van mens en paard en het zogenaamde ‘spiegelen’.

Met heel veel plezier en compassie werk ik al 26 jaar op mijn bijzondere plek met paarden en mensen aan vernieuwing en verdieping.